Kip met venkelsalade en citroenrijst

      Reacties uitgeschakeld voor Kip met venkelsalade en citroenrijst

 

Print

Kip met venkelsalade en citroenrijst

Categorie Gerecht met Kip, Gerecht met rijst, Salades
porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 1 citroen
  • 5 eetlepels olijfolie extra vierge
  • ½ zakje verse munt (a 15 gram) fijngesneden
  • 300 gram risottorijst
  • 1 grote venkel (ca. 300 gram)
  • 1 eetlepel milde paprikapoeder
  • 2 theelepels kaneel
  • 4 kleine kipfilet
  • 75 gram veldsla

Hoe maak ik het klaar:

  • Citroen schoonboenen, schil grof raspen en vrucht uitpersen. 
  • In slaschaal 1 eetlepel citroensap met 3 eetlepels olie, munt en zout en peper naar smaak tot dressing kloppen. 
  • Rijst met rest van citroensap, rasp en wat zout volgens instructie op verpakking gaarkoken. 
  • Intussen venkel schoonmaken en (in keukenmachine) in flinterdunne reepjes schaven of snijden. 
  • Venkel door dressing scheppen en 10 minuten laten staan.
  • In kom 2 eetlepels olie mengen met paprikapoeder, kaneel, 2 theelepels peper en zout naar smaak. 
  • Kipfilets met kruidenmengsel bestrijken. 
  • In droge koekenpan kipfilets op matig vuur in 10 minuten rondom bruinbakken. 
  • Aan bakvet 100 ml warm water toevoegen en kipfilets nog 5 minuten zachtjes laten sudderen. 
  • Veldsla luchtig door venkel scheppen. 
  • Kipfilets serveren met venkelsalade en citroenrijst.

Tips / Opmerkingen

Wijnadvies: Undurraga Sauvignon Blanc