Kip met venkelsalade en citroenrijst

      Reacties uitgeschakeld voor Kip met venkelsalade en citroenrijst

 

Kip met venkelsalade en citroenrijst

Recept categorie Gerecht met Kip, Gerecht met rijst, Salades
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 1 citroen
  • 5 eetlepels olijfolie extra vierge
  • ½ zakje verse munt (a 15 gram) fijngesneden
  • 300 gram risottorijst
  • 1 grote venkel (ca. 300 gram)
  • 1 eetlepel milde paprikapoeder
  • 2 theelepels kaneel
  • 4 kleine kipfilet
  • 75 gram veldsla

Hoe maak ik het klaar?

  1. Citroen schoonboenen, schil grof raspen en vrucht uitpersen. 

  2. In slaschaal 1 eetlepel citroensap met 3 eetlepels olie, munt en zout en peper naar smaak tot dressing kloppen. 

  3. Rijst met rest van citroensap, rasp en wat zout volgens instructie op verpakking gaarkoken. 

  4. Intussen venkel schoonmaken en (in keukenmachine) in flinterdunne reepjes schaven of snijden. 

  5. Venkel door dressing scheppen en 10 minuten laten staan.

  6. In kom 2 eetlepels olie mengen met paprikapoeder, kaneel, 2 theelepels peper en zout naar smaak. 

  7. Kipfilets met kruidenmengsel bestrijken. 

  8. In droge koekenpan kipfilets op matig vuur in 10 minuten rondom bruinbakken. 

  9. Aan bakvet 100 ml warm water toevoegen en kipfilets nog 5 minuten zachtjes laten sudderen. 

  10. Veldsla luchtig door venkel scheppen. 

  11. Kipfilets serveren met venkelsalade en citroenrijst.

Tips / Opmerkingen

Wijnadvies: Undurraga Sauvignon Blanc