Kip met verse kruiden en appel

      Reacties uitgeschakeld voor Kip met verse kruiden en appel

Kip met verse kruiden en appel

Recept printen
Recept categorie: met fruit/ met kip
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 kip (biologisch of maïskip)
  • zout
  • peper
  • 50 gr boter
  • 4 takjes verse tijm
  • 4 takjes verse rozemarijn
  • 1 laurierblad
  • 1 Granny Smith appels
  • olijfolie
  • 2 ui
  • 5 sjalotjes
  • 1 glas appelcider ( of witte wijn)
  • 750 gr aardappel

Hoe maak ik het klaar:

  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Spoel de kip goed af en dep hem met keukenpapier droog.
  • Bestrooi de holte van de kip met zout en peper en vul deze met de boter, de helft van de kruiden en het laurierblad.
  • Sluit de holte af met een kwart van de (ongeschilde) appel.
  • Bestrooi de buitenkant van de kip met zout en peper en bestrijk met olijfolie.
  • Leg de kip in een braadslee en braad hem in 15 minuten in de oven bruin.
  • Snijd de rest van de appel in dikke schijven, snijd de uien in parten en halveer de sjalotjes.
  • Neem de kip uit de oven en schenk er de cider of wijn bij.
  • Schik de uien, de sjalotten, de appel en de in stukken gesneden geschilde aardappelen
  • rond de kip en laat in de oven nog 30 minuten braden tot de kip en de aardappelen gaar zijn.