Kip met voorjaarsgroenten

      Reacties uitgeschakeld voor Kip met voorjaarsgroenten

Kip met voorjaarsgroenten

Recept categorie Gerecht met Kip
Porties 2
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 3 eetlepels olijfolie extra vergine
  • 3 eetlepels gemengde tuinkruiden vers of diepvries
  • 1 geperst teentje knoflook
  • 2 fijngesneden lente-uitjes
  • 4 eetlepels droge witte wijn
  • 2 kipfilets á 150 gr

Voor de dressing:

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verhit in een pan 1 1/2 eetlepels olie, voeg de tuinkruiden, knoflook en lente-ui toe en bak alles op laag vuur 3 minuten. (Laat de olie niet te heet worden, dan verbranden de kruiden).

  2. Roer er van het vuur af de wijn door.
  3. Schenk de marinade in een schaal over de kipfilets en laat 10 minuten intrekken.
  4. Neem de kipfilets uit de marinade en bak ze in 1 1/2 eetlepels olie in 3 minuten rondom bruin.

  5. Schenk er wat van de marinade bij en laat de kip in 15 minuten gaar worden.
  6. Breng alle ingrediënten voor de dressing langzaam aan de kook en haal de pan dan direct van het vuur.

  7. Neem de kip uit de pan en roer 2 eetlepels van het braadvet door de dressing.
  8. Schep de dressing over de kip en serveer met gekookte krieltjes, peultjes en worteltjes.