Kip met zigeunersaus

      Reacties uitgeschakeld voor Kip met zigeunersaus

Kip met zigeunersaus

Recept printen
Recept categorie: met kip
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 kip ( van ± 1 kg)
  • zout
  • peper
  • 50 gr boter
  • 2 tenen knoflook
  • tijm
  • 8 tomaten ( in plakjes)
  • 1 grote ui (in ringen)
  • 3 eetlepels olie
  • 2 dl witte wijn
  • 100 gr gesnipperde rauwe ham
  • 1 theelepel basilicum

Hoe maak ik het klaar:

  • Wrijf de kip in met zout, peper en stop de helft van de boter, de helft van de knoflook en de tijm in de buikholte.
  • Beboter een braadschotel, leg er de helft van de tomaat en ui in, bestrooi met de ragfijn gesnipperde knoflook en leg de kip erop.
  • Klop in een kom de olie, de wijn en de ham goed door elkaar en verdeel dit mengsel over de kip.
  • Dek de schotel af En zet hem in een niet verwarmde, op 175°C ingestelde oven.
  • Leg na 1 1/2 uur de rest van de tomaten om de kip en bestrooi met de basilicum
  • Voeg zo nodig nog wat vocht (bijvoorbeeld wijn) toe en zet de schotel dan nog eens 30 minuten in de oven.