Kip murgh met dahl

      Reacties uitgeschakeld voor Kip murgh met dahl

Kip murgh met dahl

Recept printen
Recept categorie: met kip
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

voor de garam masala

  • 1 eetlepel gemalen kardemomvruchtjes
  • 1 eetlepel
  • gemalen koriander
  • 1/2 eetlepel gemalen komijn
  • 1/2 eetlepel peper
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel kruidnagel
  • 1 theelepel nootmuskaat.

Verder nodig:

  • 1 grote ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 zakje verse koriander
  • 2 tomaten
  • 4 kip
  • zout
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel gember
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel gemalen piment
  • 125 ml Bulgaarse yoghurt

Dahl

  • 250 gr liefst oranje linzen
  • 3 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 3 eetlepels olie
  • 3/4 liter water
  • 1 theelepel gember
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel koriander (ketoembar)
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1 theelepel komijnpoeder (djinten)
  • 1/4 theelepel kruidnagel
  • peper
  • zout
  • 4 takjes peterselie

Hoe maak ik het klaar:

  • Vermeng voor de garam masala 1 eetlepel gemalen kardemomvruchtjes, 1 eetlepel gemalen koriander, 1/2 eetlepel gemalen komijn, 1/2 eetlepel zwarte peper, 1 theelepel kaneelpoeder, 1/2 theelepel kruidnagelpoeder en 1 theelepel nootmuskaat.
  • Pel de ui en snijd hem in stukken.
  • Pel de knoflook en maal de ui en de knoflook met 2/3 van de verse koriander in een keukenmachine fijn.
  • Snijd de tomaten in plakjes.
  • Snijd de kippenbouten doormidden bestrooi ze met zout.
  • Verhit de olie in een braadpan en bak het koriander-uienmengsel en het gemberpoeder hierin zachtjes ± 3 minuten.
  • Meng er de kurkuma, de piment en 2 theelepels garam masala door.
  • Roer er de yoghurt en de plakjes tomaat door en doe de stukken kip erbij.
  • Laat de kip afgedekt in 45 minuten gaar worden.
  • Schep af en toe om.
  • Knip de rest van de verse koriander en strooi dit over de kipcurry.
  • Geef er basmatirijst bij.

Dahl

  • Was de linzen, zeef ze en laat ze uitlekken.
  • Snijd de uien.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een braadpan en fruit de ui 2 minuten.
  • Knijp de knoflook erboven uit (of doe ze er in stukjes bij).
  • Doe het gemberpoeder en de kurkuma bij.
  • Schep de linzen erdoor en bak ze even mee.
  • Doe het water erbij en breng het aan de kook.
  • Voeg na 15 minuten de koriander, de komijn, de kaneel, het kruidnagelpoeder, zout en peper toe en laat de linzen nog ± 15 minuten koken tot het een dikke puree is (met groene linzen duurt het koken ± 45 minuten).