Kip Provençal

      Reacties uitgeschakeld voor Kip Provençal

 

Kip Provençal

(Kippenpootjes met pistou)
Recept printen
Recept categorie: met kip
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 20 olijven ( zonder pit)
  • 8-12 drumsticks
  • versgemalen peper
  • 3 eetlepels olie
  • 400 gr tomaat (blik)
  • 1/2 dl witte wijn
  • 1 kippenbouillon
  • 25 gr pijnboompitten
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 takjes basilicum
  • 50 gr blauwschimmelkaas (bijvoorbeeld Roquefort)
  • 3/4 dl olijfolie

Hoe maak ik het klaar:

  • Halveer de olijven.
  • Wrijf de kippenpootjes in met peper.
  • Verhit de olie en bak de pootjes rondom goudbruin.
  • Neem ze uit de pan en houd ze warm.
  • Voeg de tomaatstukjes, de wijn en 1/2 dl water toe, verkruimel het bouillontablet erboven en breng het aan de kook.
  • Leg de pootjes in de saus en verdeel er de olijven over.
  • Stoof de kippenpootjes in ± 15 minuten helemaal gaar.
  • Maak intussen de pistou.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
  • Pel de knoflook.
  • Maak de basilicum schoon.
  • Hak de pijnboompitten met de knoflook en de basilicum kort in een  keukenmachine.
  • Voeg de kaas en beetje bij beetje de olijfolie toe, zodat een mooie dikke saus ontstaat.
  • Verdeel wat van de tomatensaus over de borden, roer er losjes wat pistou door en leg de kippenpootjes erop.
  • Lekker met stokbrood en een frisse salade met bleekselderij.
  • Geef de rest van de saus en van de pistou er apart bij.