Kip ragout voor Kerstmis

      Reacties uitgeschakeld voor Kip ragout voor Kerstmis

 

Kip ragout voor Kerstmis

Print Pin
Categorie: Gerecht met Kip
Keyword: Kerst
porties: 8 personen
Auteur: Onbekende auteur

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de gepelde ui doormidden.
  • Breng de bouillon met de ui, de kruidentakjes en laurierbladen aan de kook.
  • Leg de kip in de bouillon. 
  • Laat de kip in ongeveer 50 minuten zachtjes gaar sudderen.
  • Haal de kip uit de pan en pluk het vlees van de botten.
  • Verwijder vellen en beentjes.
  • Snijd grote stukken vlees in kleinere stukjes.
  • Zeef de bouillon. 
  • Houd een halve liter apart.
  • Smelt de boter in een grote pan.
  • Roer de bloem erdoor. 
  • Laat de bloem even meebakken en voeg dan beetje bij beetje de halve liter bouillon toe.
  • Roer alles met een garde tot een gladde saus en laat deze, al roerend, enkele minuten zachtjes koken.
  • Roer de slagroom door de saus.
  • Breng op smaak met zout en cayennepeper. 
  • Doe de stukjes kip in de saus.
  • Voeg als de ragout te dik is nog wat bouillon toe.
  • Giet de ragout in een vuurvaste schaal die op een rechaud wordt gezet.
  • Serveer bij de kipragout rijst, een kleine soort pasta of schep de ragout in warm gemaakte pasteibakjes.
  • Suggestie:
    • Voeg aan de kippenragout 100 gram knapperig gebakken spekblokjes toe.
    • Roer gebakken champignons en wat fijngehakte peterselie door de ragout.