Kip shaslick met pittige kerriesaus

      Reacties uitgeschakeld voor Kip shaslick met pittige kerriesaus

 

Kip shaslick met pittige kerriesaus

Recept categorie Gerecht met Kip
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 1 dl volle yoghurt
  • 4 eetlepels mayohalf
  • 3 eetlepels halfvolle melk
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • ½ rood pepertje gesnipperd
  • peper
  • zout
  • 2 eetlepels koriander geknipt
  • 8 kip shaslicks
  • eetlepel zonnebloemolie

Hoe maak ik het klaar?

  1. Klop een sausje van de yoghurt, de mayohalf, de melk, het kerriepoeder, de rode peper en peper en zout naar smaak. 

  2. Schep de koriander erdoor. 

  3. Bestrijk de spiezen met olie en rooster ze op de barbecue of in een grillpan in 4-5 minuten rondom mooi bruin en gaar. 

  4. Serveer met het sausje. 

  5. Lekker met een gemengde salade en een gepofte aardappel.

Wijnadvies: Die Breedekloof rosé