Kip shaslick met pittige kerriesaus

      Reacties uitgeschakeld voor Kip shaslick met pittige kerriesaus

 

Kip shaslick met pittige kerriesaus

Recept printen
Recept categorie: met kip
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 1 dl volle yoghurt
  • 4 eetlepels mayohalf
  • 3 eetlepels melk
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • ½ rode peper (gesnipperd)
  • peper
  • zout
  • 2 eetlepels koriander (geknipt)
  • 8 kip
  • eetlepel zonnebloemolie

Hoe maak ik het klaar:

  • Klop een sausje van de yoghurt, de mayohalf, de melk, het kerriepoeder, de rode peper en peper en zout naar smaak. 
  • Schep de koriander erdoor. 
  • Bestrijk de spiezen met olie en rooster ze op de barbecue of in een grillpan in 4-5 minuten rondom mooi bruin en gaar. 
  • Serveer met het sausje. 
  • Lekker met een gemengde salade en een gepofte aardappel.

Wijnadvies: Die Breedekloof rosé