Kip sperziebonencurry met eieren

      Reacties uitgeschakeld voor Kip sperziebonencurry met eieren

Kip sperziebonencurry met eieren

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met Kip
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 300 gr kip
  • 2 in ringen gesneden uien
  • 2 teentjes in fijne plakjes gesneden knoflook
  • 4 hardgekookte eieren
  • 25 gr boter
  • 1 eetlepel pittige kerriepoeder
  • 400 gr panklare sperziebonen
  • 1 1/2 dl kippenbouillon van een tablet
  • peper
  • zout
  • 1 1/2 dl Room Fris
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snijd de kipfilet in dunne reepjes.
  2. Pel de eieren.
  3. Verhit de boter en bak de kipreepjes in 5 minuten bruin.
  4. Bak de ui met de knoflook en het kerriepoeder al omscheppend 1 minuut mee.
  5. Voeg de sperziebonen, de bouillon en wat peper en zout toe en stoof de kip op laag vuur in ± 20 minuten gaar.

  6. Voeg 10 minuten voor het einde van de bereidingstijd de Room Fris en de eieren toe.
  7. Garneer met de peterselie.
  8. Lekker met gekookte aardappelen.