Kip sperziebonencurry met eieren

      Reacties uitgeschakeld voor Kip sperziebonencurry met eieren

Kip sperziebonencurry met eieren

Print
Categorie: Gerecht met groenten, Gerecht met Kip
porties: 4
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

  • 300 gr kip
  • 2 in ringen gesneden uien
  • 2 teentjes in fijne plakjes gesneden knoflook
  • 4 hardgekookte eieren
  • 25 gr boter
  • 1 eetlepel pittige kerriepoeder
  • 400 gr panklare sperziebonen
  • 1 1/2 dl kippenbouillon van een tablet
  • peper
  • zout
  • 1 1/2 dl Room Fris
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie

Bereidingswijze

  • Snijd de kipfilet in dunne reepjes.
  • Pel de eieren.
  • Verhit de boter en bak de kipreepjes in 5 minuten bruin.
  • Bak de ui met de knoflook en het kerriepoeder al omscheppend 1 minuut mee.
  • Voeg de sperziebonen, de bouillon en wat peper en zout toe en stoof de kip op laag vuur in ± 20 minuten gaar.
  • Voeg 10 minuten voor het einde van de bereidingstijd de Room Fris en de eieren toe.
  • Garneer met de peterselie.
  • Lekker met gekookte aardappelen.