Kip Tandoori

      Geen reacties op Kip Tandoori

 

Kip Tandoori

Kip Tandoori

Recept printen Pin
Recept categorie: met gevogelte/ met kip
Land van herkomst: India
Porties: 4
Van wie is dit recept: Miele.nl

Wat gaat er in:

  • 4 kip (ontbeend)
  • 150 ml Griekse yoghurt
  • 1 limoen (sap)
  • 1 chilipeper (gesneden)
  • 1 teen knoflook (gehakt)
  • 1 el rode currypasta
  • 1 tl garam masala
  • ½ tl gemalen komijn
  • ½ el basterdsuiker
  • peper & zout

Hoe maak ik het klaar:

  • Spoel de kippendijen en dep droog.
  • Snijd de rode peper fijn, zonder pitjes of zaadlijsten.
  • Doe de yoghurt in een ruime kom.
  • Voeg hier het sap van de limoen aan toe.
  • Meng nu de knoflook met de peper en gehakte koriander en roer dit door de yoghurt.
  • Meng de rest van de ingrediënten en breng op smaak met zout en peper.
  • Smeer deze marinade lekker dik op de kippendijen en doe ze dan in een vacuümzak. Vacumeer op stand 3 en laat het 3 uur marineren in de koelkast.
  • Heeft u geen vacumeerlade?
  • Dan moet het wat langer marineren om de smaken er mooi in te krijgen.
  • Ga hierbij uit van 4-6 uur.
  • Grill ze op de BBQ en serveer er een lekkere salade bij.
  • Bestrooi met gehakte koriander en geef er wat limoen bij.

Bereidingstips

  • In plaats van garam masala en komijn kunt u ook Tandoori-kruiden gebruiken.