Kip teriyaki

      Reacties uitgeschakeld voor Kip teriyaki

 

Kip teriyaki

Recept categorie Gerecht met Kip
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 4 kipfilets
  • 1/8 liter + 1 eetlepel teriyakisaus
  • 2 theelepels gedroogde uisnippers
  • 1/4 theelepel knoflookpoeder
  • kippenbouillon
  • 1 theelepel sojasaus
  • 1 blik ananas stukjes 250 ml met sap
  • 50 gr bloem

Hoe maak ik het klaar?

  1. Marineer de kipfilets 1-2 uur in de teriyakisaus. Draai ze af en toe om.
  2. Meng de uisnippers, het knoflookpoeder, wat kippenbouillon, de sojasaus, de stukjes
  3. ananas met het sap en 1 eetlepel teriyakisaus in een kleine kom.
  4. Gebruik verse teriyakisaus uit de fles, niet een deel van de marinade.
  5. Neem de kipfilets uit de marinade en laat ze uitlekken.
  6. Gooi de marinade weg.
  7. Haal de kipfilets aan alle kanten door de bloem.
  8. Verhit wat olie in een braadpan en bak de kipfilets hierin goudbruin.
  9. Voeg het ananasmengsel toe en laat de kipfilets in 15-20 minuten gaar sudderen.
  10. Lekker met droge witte rijst.