Kip-tofu spiesjes met basmati rijst

      Geen reacties op Kip-tofu spiesjes met basmati rijst

 

Print

Kip-tofu spiesjes met basmati rijst

Categorie Gerecht met Kip, Gerecht met rijst
porties 4
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in:

  • 1 pak basmati rijst
  • 2 gedroogde rode chilipepers zeer fijn gehakt
  • 2 middelgrote kipfilets in blokjes gesneden
  • 1 pakje tofu in blokjes gesneden
  • Bamboe spiesjes in water geweekt (dan verbranden ze niet)
  • 2 frisse appels in kleine blokjes
  • 2 verse nog stevige perziken, geschild en in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels pompoenpitten gefrituurd
  • 2 takjes platte peterselie gehakt

Voor de marinade:

  • 2 eetlepels rijstolie
  • 1 eetlepel ketjap
  • 1 eetlepel blanke sojasaus

Voor de dressing:

Hoe maak ik het klaar:

  • Kook de rijst met wat zout gaar (stoomoven: 20 minuten op 100 °C).
  • Meng alle ingrediënten voor de marinade.
  • Rijg de kipstukjes en tofu om en om aan de spiesjes en leg ze in de marinade.
  • Meng alle ingrediënten voor de dressing.
  • Bak de spiesjes in een grillpan of op de barbecue.

Serveren:

  • Doe de rijst in een schaaltje en bestrooi - voorzichtig - met de chilipoeder.
  • Leg de blokjes appel en perzik op een bordje en druppel er wat van de dressing overheen. Leg hierop de spiesjes en bestrooi met de pompoenpitjes en peterselie.
  • De kip-tofu spiesjes met appel- en perzikblokjes, frisse yoghurtdressing en basmati rijst zijn klaar om te serveren.