Kip, zoete aardappelen en groentechips

      Geen reacties op Kip, zoete aardappelen en groentechips

Kip, zoete aardappelen en groentechips

Recept categorie Gerecht met gevogelte, Gerecht met groenten, Gerecht met Kip
Porties 4
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in?

  • 1 kg kippendijen met bot
  • Rasp en sap van 1 limoen
  • 3 eetlepels Kikkoman
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 3 teentjes knoflook fijngesneden
  • ½ rood pepertje zonder zaadjes fijngesneden
  • ½ tl Five Spices-kruiden
  • 900 gram Zoete aardappelen
  • 3 bieten
  • 2 wortels
  • 2 pastinaak
  • Olie
  • Peper en zout

Hoe maak ik het klaar?

Kip:

  1. Meng de ingrediënten tot een marinade en laat de kip hier ongeveer 30 minuten in marineren.
  2. Leg de gemarineerde kip met de velkant naar boven in een glazen ovenschaal. Stel de (voorverwarmde) oven met magnetron in op de combinatiestand Circulatie grill 200 °C en 350 Watt en stel de tijd in op 20-25 minuten.

Geroosterde zoete aardappelen:

  1. Verwarm de oven voor op Circulatie grill 190 °C.
  2. Was de zoete aardappelen en snijd ze in partjes. Maak de aardappels aan met olijfolie en zout en peper
  3. Verdeel over de bakplaat en stel de tijd in op 10 minuten. Schut of schep de aardappels goed om en geef ze nog eens 10 minuten.
  4. Controleer op juiste gaarheid en bewaar eventueel in de gourmetlade.

Groentechips:

  1. Verwarm de gourmetlade op 85 °C.
  2. Snijd de bieten, wortel en pastinaak in dunne plakken met schaaf of mandoline.
  3. Licht met olie en zout bestrooien en dun over de ovenroosters verdelen. Wrijf de plaat ook in met olijfolie en eventueel wat zout. Plaats deze in de gourmetlade. Droog de groenten op de gourmetstand met 5 blokjes (85 °C). Afhankelijk van de dikte zal dit tussen de 3 tot 6 uur duren.

Tips / Opmerkingen

De groentechips kan gemakkelijk vooruit gemaakt worden. Laat het afkoelen en zout het licht na. Deze chips kan bewaard worden in een afgesloten bus.