Kip zuurkoolschotel

      Reacties uitgeschakeld voor Kip zuurkoolschotel

Kip zuurkoolschotel

Recept categorie Gerecht met gevogelte, Gerecht met groenten, Gerecht met Kip
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 4 kippenbouten
  • 600 gr zuurkool
  • 4 plakken ananas
  • 100 gr pruneaux
  • 25 gr boter
  • 1 kruidenbuiltje voor kippenbouillon
  • 1 geraspte sinaasappelschil
  • 2 dl crème fraîche

Hoe maak ik het klaar?

  1. Wrijf de kippenbouten in met de kruiden uit het kruidenbuiltje.
  2. Snijd de ananas in stukjes.
  3. Verhit de boter in een pan, bak de kippenbouten hierin rondom bruin en laat
  4. ze 45 minuten sudderen.
  5. Bestrooi ze met zout en peper.
  6. Verwijder intussen de pitten uit de pruneaux.
  7. Knijp de zuurkool uit en verwarm de zuurkool, de ananas en de pruneaux 25 minuten in het ananassap.

  8. Haal de kippenbouten uit de pan en giet de helft van het braadvocht af.
  9. Voeg de crème fraîche toe en giet dit over de zuurkool.
  10. Leg de kippenbouten op een bord en de zuurkool aan de kant.
  11. Bestrooi het geheel met de sinaasappelrasp.