Kip zuurkoolschotel

      Reacties uitgeschakeld voor Kip zuurkoolschotel

Kip zuurkoolschotel

Print
Categorie: Gerecht met gevogelte, Gerecht met groenten, Gerecht met Kip
Auteur: Onbekende auteur

ingrediënten

  • 4 kippenbouten
  • 600 gr zuurkool
  • 4 plakken ananas
  • 100 gr pruneaux
  • 25 gr boter
  • 1 kruidenbuiltje voor kippenbouillon
  • 1 geraspte sinaasappelschil
  • 2 dl crème fraîche

Bereidingswijze

  • Wrijf de kippenbouten in met de kruiden uit het kruidenbuiltje.
  • Snijd de ananas in stukjes.
  • Verhit de boter in een pan, bak de kippenbouten hierin rondom bruin en laat
  • ze 45 minuten sudderen.
  • Bestrooi ze met zout en peper.
  • Verwijder intussen de pitten uit de pruneaux.
  • Knijp de zuurkool uit en verwarm de zuurkool, de ananas en de pruneaux 25 minuten in het ananassap.
  • Haal de kippenbouten uit de pan en giet de helft van het braadvocht af.
  • Voeg de crème fraîche toe en giet dit over de zuurkool.
  • Leg de kippenbouten op een bord en de zuurkool aan de kant.
  • Bestrooi het geheel met de sinaasappelrasp.