Kipbraadsticks met sesamzaadsatésaus

      Reacties uitgeschakeld voor Kipbraadsticks met sesamzaadsatésaus

Kipbraadsticks met sesamzaadsatésaus

Recept categorie Barbeque, Gerecht met Kip
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 50 gr sesamzaad
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 fijngesnipperde ui
  • 1 uitgeperst teentje knoflook
  • 1 rode paprika zaad en zaadlijsten verwijderd, in stukjes gesneden
  • 1 rood pepertje zaad en zaadlijsten verwijderd en fijngesneden
  • 3 eetlepels pindakaas
  • 1 blikje ananasschijfjes op sap 4 schijfjes in stukjes gesneden (bewaar het sap)
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 8 kipbraadsticks

Hoe maak ik het klaar?

  1. Laat het sesamzaad in een droge koekepan, op matig vuur, in ± 7 minuten goudbruin worden.

  2. Roer regelmatig.
  3. Doe het over op een bord en laat het afkoelen.
  4. Verhit de olie in een grote braadpan en bak de ui en de knoflook goudbruin.
  5. Voeg de paprika en het pepertje toe en laat ± 3 minuten, al omscheppend, zachtjes meebakken.
  6. Roer de pindakaas, het ananassap, de ketjap en de sambal erbij en laat nog ongeveer 2 minuten zachtjes stoven.
  7. Rooster de kipbraadsticks in ongeveer 15 minuten boven gloeiende kool gaar.
  8. Draai ze gedurende deze tijd regelmatig om.
  9. Voeg de ananasstukjes en het sesamzaad aan de satésaus toe en warm deze op.
  10. Serveer de kipbraadsticks met het sesamzaad en de satésaus er apart bij.