Kipbraadsticks met sesamzaadsatésaus

      Reacties uitgeschakeld voor Kipbraadsticks met sesamzaadsatésaus

Kipbraadsticks met sesamzaadsatésaus

Print
Categorie: Barbeque, Gerecht met Kip
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

  • 50 gr sesamzaad
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 fijngesnipperde ui
  • 1 uitgeperst teentje knoflook
  • 1 rode paprika zaad en zaadlijsten verwijderd, in stukjes gesneden
  • 1 rood pepertje zaad en zaadlijsten verwijderd en fijngesneden
  • 3 eetlepels pindakaas
  • 1 blikje ananasschijfjes op sap 4 schijfjes in stukjes gesneden (bewaar het sap)
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 8 kipbraadsticks

Bereidingswijze

  • Laat het sesamzaad in een droge koekepan, op matig vuur, in ± 7 minuten goudbruin worden.
  • Roer regelmatig.
  • Doe het over op een bord en laat het afkoelen.
  • Verhit de olie in een grote braadpan en bak de ui en de knoflook goudbruin.
  • Voeg de paprika en het pepertje toe en laat ± 3 minuten, al omscheppend, zachtjes meebakken.
  • Roer de pindakaas, het ananassap, de ketjap en de sambal erbij en laat nog ongeveer 2 minuten zachtjes stoven.
  • Rooster de kipbraadsticks in ongeveer 15 minuten boven gloeiende kool gaar.
  • Draai ze gedurende deze tijd regelmatig om.
  • Voeg de ananasstukjes en het sesamzaad aan de satésaus toe en warm deze op.
  • Serveer de kipbraadsticks met het sesamzaad en de satésaus er apart bij.