Kipdrumsticks met citroen en aardappelen

      Geen reacties op Kipdrumsticks met citroen en aardappelen

 

Kipdrumsticks met citroen en aardappelen


Recept categorie Gerecht met gevogelte, Gerecht met Kip
Porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 3 eetlepels olijfolie traditioneel
  • 8 kipdrumsticks
  • peper
  • zout
  • 2 citroenen uitgeperst
  • 1 kg vastkokende aardappelen schoongeboend en in stukjes
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel verse tijm

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verhit de olie in een ruime braadpan. 

  2. Bestrooi de kip met peper en zout naar smaak en bak ze rondom bruin. 

  3. Neem ze uit de pan en doe ze in een braadslede. 

  4. Bak de aardappelen al omscheppend in het bakvet en voeg ze aan de drumsticks in de braadslede toe. 

  5. Roer de mosterd door het citroensap en schep het met de tijm en peper en zout naar smaak door de aardappelen en de drumsticks.

  6. Laat de kip en de aardappelen in een voorverwarmde oven (225 ºC) in ± 45 minuten helemaal gaar worden. 

  7. Lekker met een tomatensalade met ui ringen.

  8. Wijnadvies: Macon Village