Kipfantasie

      Reacties uitgeschakeld voor Kipfantasie

Kipfantasie

Recept categorie Gerecht met Kip
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 500 gr kipfilet in duimbrede repen
  • shoarmakruiden
  • 30 gr boter
  • 1 scheutje olijfolie
  • 100 gr kastanjechampignons
  • 1 dessertlepel fijngesnipperde ingelegde gember

Voor de saus:

  • 1 volle dessertlepel Char Su Sauce (zoete Chinese barbecuesaus voor varkensvlees; merk Lee Kum kee te koop in de toko)
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1/2 dl droge sherry
  • 1/8 liter kippenbouillon van tablet
  • 2 volle theelepels maïzena
  • 1 theelepel paprikapoeder

Voor de afwerking:

  • 2 volle theelepels zure room

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kruid de kiprepen met shoarmakruiden en laat die 15 minuten intrekken.
  2. Roer de ingrediënten voor de saus door elkaar (wacht even met de maïzena tot het geheel wat is afgekoeld).

  3. Laat de boter bruin worden, voeg de gember toe, braad de kiprepen aan alle kanten bruin en laat ze in ± 10 minuten zachtjes gaar worden.

  4. Smoor de champignons de laatste 4 minuten mee.
  5. Schik de kiprepen op de borden en blus de braadboter met het sausmengsel; voeg, als de saus te dik wordt, nog wat water toe.

  6. Roer de zure room door de saus en schenk haar over de kip.