Kipfilet in boter-citroensaus

      Reacties uitgeschakeld voor Kipfilet in boter-citroensaus

Kipfilet in boter-citroensaus

Recept categorie Gerecht met Kip
Keuken: Italiaanse keuken
Porties 6 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 1 citroen
  • 3 schaaltjes kipfilethaasjes (a ca. 300 g)
  • 50 gram bloem
  • 75 gram boter

Hoe maak ik het klaar?

  1. Citroen uitpersen. 

  2. Kipfilet met zout en peper bestrooien en door bloem wentelen. 

  3. Overtollige bloem eraf schudden. 

  4. In ruime koekenpan helft van boter verhitten. 

  5. Kiphaasjes 3 minuten op hoog vuur bakken, halverwege keren. 

  6. Vuur laag draaien en rest van boter toevoegen. 

  7. Citroensap erbij schenken en kip met deksel op pan nog 4 minuten laten garen, tot kip gaar is en citroensap gebonden.