Kipfilet in boter-citroensaus

      Reacties uitgeschakeld voor Kipfilet in boter-citroensaus

Kipfilet in boter-citroensaus

Recept printen
Recept categorie: met kip
Porties: 6 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 1 citroen
  • 3 schaaltjes kip
  • 50 gram bloem
  • 75 gram boter

Hoe maak ik het klaar:

  • Citroen uitpersen. 
  • Kipfilet met zout en peper bestrooien en door bloem wentelen. 
  • Overtollige bloem eraf schudden. 
  • In ruime koekenpan helft van boter verhitten. 
  • Kiphaasjes 3 minuten op hoog vuur bakken, halverwege keren. 
  • Vuur laag draaien en rest van boter toevoegen. 
  • Citroensap erbij schenken en kip met deksel op pan nog 4 minuten laten garen, tot kip gaar is en citroensap gebonden.