Kipfilet in sesamkorst met paksoi

      Geen reacties op Kipfilet in sesamkorst met paksoi

 

Kipfilet in sesamkorst met paksoi

Recept categorie Gerecht met Kip, Pasta
Porties 1 persoon

Wat gaat er in?

  • 1 kleine kipfilet (ca. 125 gram)
  • 1 ei losgeklopt
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 3 eetlepels roerbakolie
  • 3 mienestjes (pak a 500 gram)
  • 1 struikje paksoi in repen
  • 2 eetlepels ketjap manis

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kipfilet bestrooien met zout en peper, door ei halen en dan aan beide kanten in sesamzaad drukken. 

  2. In kleine koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en kipfilet in 10-12 minuten zachtjes gaarbakken. 

  3. In kleine pan met ruim water mienestjes in 10 minuten gaarkoken. 

  4. In wok 1 eetlepel olie verhitten en paksoi 1 minuut roerbakken. 

  5. Ketjap, azijn en 3 eetlepels water toevoegen en paksoi nog 3 minuten zachtjes verwarmen. 

  6. Mie in zeef laten uitlekken en overdoen op bord. 

  7. Paksoi erop scheppen en kipfilet ernaast leggen.

  8. Wijnadvies: Nouaison Syrah Vin de Pays d'Oc