Kipfilet in sesamkorst met paksoi

      Geen reacties op Kipfilet in sesamkorst met paksoi

 

Kipfilet in sesamkorst met paksoi

Recept printen
Recept categorie: met kip/ Pasta
Porties: 1 persoon

Wat gaat er in:

  • 1 kip ((ca. 125 gram))
  • 1 ei (losgeklopt)
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 3 eetlepels roerbakolie
  • 3 mienestjes ((pak a 500 gram))
  • 1 struikje paksoi (in repen)
  • 2 eetlepels ketjap manis

Hoe maak ik het klaar:

  • Kipfilet bestrooien met zout en peper, door ei halen en dan aan beide kanten in sesamzaad drukken. 
  • In kleine koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en kipfilet in 10-12 minuten zachtjes gaarbakken. 
  • In kleine pan met ruim water mienestjes in 10 minuten gaarkoken. 
  • In wok 1 eetlepel olie verhitten en paksoi 1 minuut roerbakken. 
  • Ketjap, azijn en 3 eetlepels water toevoegen en paksoi nog 3 minuten zachtjes verwarmen. 
  • Mie in zeef laten uitlekken en overdoen op bord. 
  • Paksoi erop scheppen en kipfilet ernaast leggen.
  • Wijnadvies: Nouaison Syrah Vin de Pays d'Oc