Kipfilet met asperges in roomsaus

      Geen reacties op Kipfilet met asperges in roomsaus

 

Kipfilet met asperges in roomsaus

Print
Categorie: Gerecht met gevogelte, Gerecht met groenten, Gerecht met Kip, Gerecht met vlees
porties: 4 personen
Auteur: Onbekende auteur

ingrediënten

  • 450 gram groene asperges
  • zout
  • 2 eetlepels olijfolie traditioneel
  • 15 gram boter
  • 125 gram magere spekreepjes
  • 300 gram kipfilet in reepjes
  • paprikapoeder
  • peper
  • 2 dl room culinair
  • 4 tomaten in partjes
  • 15 gram basilicum geknipt

Bereidingswijze

  • Was de asperges, breek het onderste stugge stukje (± 3 cm) eraf en snijd de rest in stukjes van 4 cm. 
  • Kook ze 5 minuten in water met zout. 
  • Giet ze af en spoel ze onder koud stromend water.
  • Verwarm intussen de olie met de boter in een ruime pan en bak de spekreepjes ± 3 minuten op een halfhoog vuur. 
  • Voeg de kipfilet toe en bak ze al omscheppend bruin. 
  • Strooi er paprikapoeder en peper en zout naar smaak over en voeg de Room Culinair, de asperges en de tomaten toe. Warm alles goed door. 
  • Neem de pan van het vuur en schep het basilicum erdoor. 
  • Lekker met pasta (bijv. tagliatelle).
  • Wijnadvies: Vin d’Alsace Pinot Blanc