Kipfilet met asperges in roomsaus

      Geen reacties op Kipfilet met asperges in roomsaus

 

Kipfilet met asperges in roomsaus

Recept categorie Gerecht met gevogelte, Gerecht met groenten, Gerecht met Kip, Gerecht met vlees
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 450 gram groene asperges
  • zout
  • 2 eetlepels olijfolie traditioneel
  • 15 gram boter
  • 125 gram magere spekreepjes
  • 300 gram kipfilet in reepjes
  • paprikapoeder
  • peper
  • 2 dl room culinair
  • 4 tomaten in partjes
  • 15 gram basilicum geknipt

Hoe maak ik het klaar?

  1. Was de asperges, breek het onderste stugge stukje (± 3 cm) eraf en snijd de rest in stukjes van 4 cm. 

  2. Kook ze 5 minuten in water met zout. 

  3. Giet ze af en spoel ze onder koud stromend water.

  4. Verwarm intussen de olie met de boter in een ruime pan en bak de spekreepjes ± 3 minuten op een halfhoog vuur. 

  5. Voeg de kipfilet toe en bak ze al omscheppend bruin. 

  6. Strooi er paprikapoeder en peper en zout naar smaak over en voeg de Room Culinair, de asperges en de tomaten toe. Warm alles goed door. 

  7. Neem de pan van het vuur en schep het basilicum erdoor. 

  8. Lekker met pasta (bijv. tagliatelle).

  9. Wijnadvies: Vin d’Alsace Pinot Blanc