Kipfilet met couscous

      Reacties uitgeschakeld voor Kipfilet met couscous

 

Kipfilet met couscous

Recept printen
Recept categorie: met gevogelte/ met kip/ met rijst
Land van herkomst: Oosters
Porties: 4
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

Materialen:

Hoe maak ik het klaar:

Voorbereiding:

  • Snij de kipfilets horizontaal door midden (kan je ook door de slager of poelier laten doen).
  • Meng de peper, zout, organo, thijm, rozemarijn en de olie vrijf dit over de kipfilets, 1/2 tot 3 uur laten marineren in de koelkast.
  • Snij de tomaat en de ui in 2*2 cm blokjes evt opbergen in de koelkast.
  • Snij de knoflook in plakjes (als je er niet van houd kan je dit ook weglaten).
  • Weeg de cous cous af.
  • Maak de bouillon.

Afmaken:

  • Verwarm de grillpan (kan evt ook op de bbq).
  • Als de pan warm is doe de kipfilets in de pan en zet het vuur hoog.
  • Als de kip voorzien is van grillstrepen draaien wij hem om.
  • Als ook deze kant ook voorzien is van grillstrepen draai het vuur laag.
  • Zet de wok(hapjes pan mag ook ) doe hierin 6 eetlepes olie (als je er minder in doet gaat de cous cous plakken).
  • Als de olie warm bakken de ui en knoflook bruin.
  • Doe de tomaat erbij als de tomaat gaar wordt (begint purre te worden) doen we de cous cous erbij.
  • Laat de cous goed warm worden (dan neemt het het vocht gelijk op).
  • Voeg de peper zout(niet te weinig want de cous cous heeft weinig smaak vanzichzelf) rozijnen en de helft van de boullion toe.
  • Blijf roeren tot het vocht is opgenoen voeg nu de rest van de bouillon toe.
  • Even roeren vuur uit 3 min wachten.
  • Doe de cous cous op het bord de kipfilet erop en smullen maar!