Kipfilet met tomaten-spinaziesaus

      Reacties uitgeschakeld voor Kipfilet met tomaten-spinaziesaus

Kipfilet met tomaten-spinaziesaus

Recept categorie Gerecht met Kip
Porties 2
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 250 gr kipfilet
  • 1 teentje knoflook
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 ui
  • 2 vleestomaten
  • 250 gr verse spinazie
  • 3 eetlepels olie
  • 1/2 kippenbouillon tablet
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 1 theelepel tijm
  • 1 mespunt sambal

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snijd de kipfilet in reepjes.
  2. Pers het teentje knoflook boven een kom uit en schep de kipfilet met wat zout en peper door de knoflook.

  3. Snipper de ui.
  4. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees klein.
  5. Was de spinazie en laat uitlekken.
  6. Verhit de olie in een hapjespan, bak de kipreepjes in ± 3 minuten bruin en schep ze op een bord.

  7. Fruit de ui in het bakvet glazig en fruit de tomaat even mee.
  8. Roer er 2 dl water, het bouillontablet, de pindakaas, de sambal, de spinazie en de tijm door en breng alles aan de kook.

  9. Voeg de kipreepjes toe en laat die in 10-15 minuten gaar sudderen.
  10. Lekker met rijst.