Kipfilet met tomaten-spinaziesaus

      Reacties uitgeschakeld voor Kipfilet met tomaten-spinaziesaus

Kipfilet met tomaten-spinaziesaus

Recept printen
Recept categorie: met kip
Porties: 2
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 250 gr kip
  • 1 teentje knoflook
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 ui
  • 2 tomaat
  • 250 gr verse spinazie
  • 3 eetlepels olie
  • 1/2 kippenbouillon (tablet)
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 1 theelepel tijm
  • 1 mespunt sambal

Hoe maak ik het klaar:

  • Snijd de kipfilet in reepjes.
  • Pers het teentje knoflook boven een kom uit en schep de kipfilet met wat zout en peper door de knoflook.
  • Snipper de ui.
  • Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees klein.
  • Was de spinazie en laat uitlekken.
  • Verhit de olie in een hapjespan, bak de kipreepjes in ± 3 minuten bruin en schep ze op een bord.
  • Fruit de ui in het bakvet glazig en fruit de tomaat even mee.
  • Roer er 2 dl water, het bouillontablet, de pindakaas, de sambal, de spinazie en de tijm door en breng alles aan de kook.
  • Voeg de kipreepjes toe en laat die in 10-15 minuten gaar sudderen.
  • Lekker met rijst.