Kipfilet met vers fruit

      Reacties uitgeschakeld voor Kipfilet met vers fruit

Kipfilet met vers fruit


Recept categorie Gerecht met fruit, Gerecht met Kip
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 4 enkele kipfilets
  • kerriepoeder
  • peper
  • zout
  • 2 eetlepels olijfolie traditioneel
  • 25 gram boter
  • 1 bakje vers fruit ananas/sinaasappel à 250 g
  • dl kippenbouillon (van een tablet)
  • 1 dl kookroom

Hoe maak ik het klaar?

  1. Wrijf de kipfilets in met kerriepoeder, peper en zout naar smaak. 

  2. Verhit de olie met de boter in een pan en bak de filets aan beide kanten mooi bruin. 

  3. Temper het vuur en laat ze in ± 12 minuten helemaal gaar worden. 

  4. Neem de kip uit de pan en voeg het fruit, de bouillon en de room toe. 

  5. Breng alles aan de kook en laat alles op een laag vuur zachtjes koken. 

  6. Leg de kip terug in de pan en warm alles kort door. 

  7. Neem de kip uit de pan en snijd de filets in plakjes. 

  8. Breng de saus op smaak met kerriepoeder, peper en zout en schenk hem over de kip. 

  9. Lekker met witte rijst en doperwtjes en worteltjes. 

Wijnadvies: Tanguero Torrontes