Kipfilet op griekse wijze

      Reacties uitgeschakeld voor Kipfilet op griekse wijze

Kipfilet op griekse wijze

Recept printen
Recept categorie: met kip
Land van herkomst: Griekenland
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 750 gr kip
  • 2 ui
  • 1 knoflook
  • 1 grote aubergine
  • 2 aardappel
  • 1/2 tomaat
  • 6 olijfolie
  • 1 koffielepel oregano
  • 4 kruidnagel
  • 4 chilipeper
  • 1 stukje steranijs
  • 1/2 koffielepel tijm
  • peper
  • kaneel
  • 1 stuk feta (ca 200 gr)
  • zout

Hoe maak ik het klaar:

  • Snijd de aubergine en de aardappelen in fijne schijfjes en bak elk apart in de olijfolie aan.
  • Druk de aubergines regelmatig aan, zodat de olie goed wordt opgenomen.
  • Snijd daarna de kipfilet in reepjes en braad die eveneens aan, terwijl u de oregano en zwarte peper toevoegt.
  • Schik alles in schuine lagen in een aarden schotel en meng er verkruimelde feta door.
  • Bestrooi de schotel met tijm, dek af met aluminiumfolie en zet hem ± 30 minuten in een hete oven.
  • Hak intussen de uien fijn en laat ze in de olijfolie kleuren.
  • Voeg de knoflook, de tomaten en de andere kruiden toe en laat alles 10 minuten doorstoven.
  • Haal de schotel uit de oven, verwijder de kruiden, verdeel de saus erover en zet de schotel nog 5 minuten terug in de oven alvorens op te dienen.