Kipfilet op griekse wijze

      Reacties uitgeschakeld voor Kipfilet op griekse wijze

Kipfilet op griekse wijze

Recept categorie Gerecht met Kip
Keuken: Griekse keuken
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 750 gr kipfilets
  • 2 uien
  • 1 bolletje knoflook
  • 1 grote aubergine
  • 2 aardappelen
  • 1/2 brik gehakte tomaten
  • 6 soeplepels olijfolie
  • 1 koffielepel oregano
  • 4 kruidnagels
  • 4 gedroogde chilipepers
  • 1 stukje steranijs
  • 1/2 koffielepel tijm
  • zwarte gemalen peper
  • een snufje kaneel
  • 1 stuk feta ca 200 gr
  • eventueel zout

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snijd de aubergine en de aardappelen in fijne schijfjes en bak elk apart in de olijfolie aan.
  2. Druk de aubergines regelmatig aan, zodat de olie goed wordt opgenomen.
  3. Snijd daarna de kipfilet in reepjes en braad die eveneens aan, terwijl u de oregano en zwarte peper toevoegt.
  4. Schik alles in schuine lagen in een aarden schotel en meng er verkruimelde feta door.
  5. Bestrooi de schotel met tijm, dek af met aluminiumfolie en zet hem ± 30 minuten in een hete oven.
  6. Hak intussen de uien fijn en laat ze in de olijfolie kleuren.
  7. Voeg de knoflook, de tomaten en de andere kruiden toe en laat alles 10 minuten doorstoven.
  8. Haal de schotel uit de oven, verwijder de kruiden, verdeel de saus erover en zet de schotel nog 5 minuten terug in de oven alvorens op te dienen.