Kipfiletspiesjes met bosui

      Reacties uitgeschakeld voor Kipfiletspiesjes met bosui

Kipfiletspiesjes met bosui

Recept categorie Gerecht met Kip
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 4 bosuitjes
  • 8 grote tenen knoflook
  • 400 gr kipfilet
  • peper
  • zout
  • 12 satéstokjes
  • 1 eetlepel roerbakolie
  • 4 eetlepels volle yoghurt
  • 2 eetlepels currysaus
  • 2 eetlepels fijngeknipt bieslook

Hoe maak ik het klaar?

  1. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze elk in 6 stukjes.
  2. Pel de knoflook en halveer de tenen.
  3. Leg de kipfilet op een snijplank, dek ze met huishoudfolie af en sla ze met een
  4. hakmes plat of vraag uw slager dit te doen.
  5. Snijd de filets in de lengte in 12 repen en bestrooi die met peper en zout.
  6. Steek de repen zigzag aan de satéstokjes en prik telkens een stukje bosui of knoflook
  7. mee.
  8. Bestrijk ze met de olie en rooster ze onder de hete grill in ± 7 minuten rondom bruin
  9. en gaar.
  10. Klop een sausje van de yoghurt, de currysaus, het bieslook en naar smaak peper en
  11. zout.
  12. Serveer de spiesjes met het sausje.

Tips / Opmerkingen

Lekker met een tomatensalade en een gepofte aardappel