Kipgoulash 2

      Reacties uitgeschakeld voor Kipgoulash 2

Kipgoulash 2

Recept categorie Gerecht met Kip
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 liter kippenbouillon
  • 500 gr tomaten
  • 450 gr kipfilet
  • 100 gr mager rookspek
  • 10 gr bloem
  • 4 eetlepels olie
  • 2 uien
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 bekertje zure room
  • tijm
  • zwarte peper

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snijd de kipfilet in blokjes en het rookspek in dobbelsteentjes.
  2. Snipper de uien.
  3. Verhit de olie en bak alles hierin al omscheppend.
  4. Ontvel de tomaten door ze even in kokend water (voor de bouillon) te leggen en snipper ze grof.

  5. Schep ze bij het vlees en roerbak ze even mee.
  6. Strooi de bloem erover, voeg de tijm, zwarte peper en het paprikapoeder toe en voed, al roerend, beetje bij beetje de bouillon toe.

  7. Laat de gebonden saus op laag vuur 25 minuten zachtjes stoven.
  8. Roer wat van de saus bij de zure room en roer dit, van het vuur af, bij de goulash.
  9. Lekker met macaroni en een groene salade.