Kipgoulash 3

      Reacties uitgeschakeld voor Kipgoulash 3

Kipgoulash 3

Recept categorie Gerecht met Kip
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 500 gr kipfilet
  • 2 eetlepels olie
  • 30 gr boter
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook of naar smaak meer
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 2 aardappelen
  • 2 augurkjes
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 3 dl warm water
  • 1 blik tomaten op sap
  • 1 bekertje zure room
  • 1 eetlepel maïzena
  • 1/2 theelepel majoraan
  • zout
  • versgemalen peper

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snijd de kipfilet in blokjes en bak die in de verhitte olie goudbruin.
  2. Smelt er op laag vuur de boter bij en bak de gesnipperde ui, de knoflook uit de pers en de in blokjes gesneden paprika's mee.

  3. Snijd de aardappelen in dobbelsteentjes en de augurkjes in plakjes en voeg ze met de tomatenpuree toe.

  4. Voeg er in gedeelten het warme water aan toe en breng het aan de kook.
  5. Voeg de tomaten met het vocht toe en laat de goulash met een deksel op de pan op laag vuur 45 minuten stoven.

  6. Roer de zure room met de maïzena en wat stoofvocht los en roer dit van het vuur af met de majoraan bij de goulash.

  7. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  8. Serveer er rijst of macaroni bij.