Kiphachee met crème fraîche

      Reacties uitgeschakeld voor Kiphachee met crème fraîche

Kiphachee met crème fraîche

Recept categorie Gerecht met Kip
Porties 2
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 250 gr kipfilet
  • 25 gr boter
  • 150 gr gesneden uien
  • 1/2 eetlepel basterdsuiker
  • 1/2 kippenbouillontablet
  • 3 eetlepels crème fraîche op kamertemperatuur
  • zout
  • versgemalen peper

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snijd de kipfilet in smalle reepjes.
  2. Verhit de boter in een wok of braadpan en roerbak de uien met de suiker goudbruin.
  3. Voeg de reepjes kip toe en roerbak ze 1 minuut mee.
  4. Voeg 1 dl heet water, de verkruimelde bouillontablet en de crème fraîche aan het kipuimengsel
  5. toe en breng de vloeistof al roerend tegen de kook aan.
  6. Laat de hachee ± 3 minuten zachtjes pruttelen en breng op smaak met zout en peper.
  7. Lekker met rijst of mihoen.