Kiphachee met crème fraîche

      Reacties uitgeschakeld voor Kiphachee met crème fraîche

Kiphachee met crème fraîche

Recept printen
Recept categorie: met kip
Porties: 2
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 250 gr kip
  • 25 gr boter
  • 150 gr gesneden ui
  • 1/2 eetlepel basterdsuiker
  • 1/2 kippenbouillon
  • 3 eetlepels crême fraiche ( op kamertemperatuur)
  • zout
  • versgemalen peper

Hoe maak ik het klaar:

  • Snijd de kipfilet in smalle reepjes.
  • Verhit de boter in een wok of braadpan en roerbak de uien met de suiker goudbruin.
  • Voeg de reepjes kip toe en roerbak ze 1 minuut mee.
  • Voeg 1 dl heet water, de verkruimelde bouillontablet en de crème fraîche aan het kipuimengsel
  • toe en breng de vloeistof al roerend tegen de kook aan.
  • Laat de hachee ± 3 minuten zachtjes pruttelen en breng op smaak met zout en peper.
  • Lekker met rijst of mihoen.