Kiphachee met crème fraîche

      Reacties uitgeschakeld voor Kiphachee met crème fraîche

Kiphachee met crème fraîche

Print
Categorie: Gerecht met Kip
porties: 2
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

  • 250 gr kipfilet
  • 25 gr boter
  • 150 gr gesneden uien
  • 1/2 eetlepel basterdsuiker
  • 1/2 kippenbouillontablet
  • 3 eetlepels crème fraîche op kamertemperatuur
  • zout
  • versgemalen peper

Bereidingswijze

  • Snijd de kipfilet in smalle reepjes.
  • Verhit de boter in een wok of braadpan en roerbak de uien met de suiker goudbruin.
  • Voeg de reepjes kip toe en roerbak ze 1 minuut mee.
  • Voeg 1 dl heet water, de verkruimelde bouillontablet en de crème fraîche aan het kipuimengsel
  • toe en breng de vloeistof al roerend tegen de kook aan.
  • Laat de hachee ± 3 minuten zachtjes pruttelen en breng op smaak met zout en peper.
  • Lekker met rijst of mihoen.