Kipkroketten 3

      Reacties uitgeschakeld voor Kipkroketten 3

 

Kipkroketten 3

Recept printen
Recept categorie: met kip
Porties: 8 stuks
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Hoe maak ik het klaar:

  • Maak eerst een goede, krachtige bouillon.
  • Zet hiervoor een (soep)kip op laag vuur in een pan met zoveel koud water, dat de kip ruimschoots onder staat.
  • Breng het langzaam aan de kook en verwijder, als het water kookt, het bovendrijvende schuim.
  • Voeg 1 in stukken gesneden prei, 1 in stukken gesneden grote winterwortel, 2 in boogjes gesneden stengels selderij, 1 grote gehalveerde ui met schil, tijm, foelie, kruidnagels, geplette zwarte peperkorrels, takjes tijm en laurierbladeren toe.
  • Wees vooral flink royaal met de kruiderij, dat komt de smaak alleen maar ten goede.
  • Laat deze bouillon op heel laag vuur lang trekken, desnoods een hele nacht!
  • Zeef de bouillon. De groenten hebben hun werk gedaan en kunnen weg.
  • Haal het vlees van de botten en trek het tot kleine stukjes uit elkaar.
  • Laat de bouillon nog wat inkoken, zodat de smaak nog krachtiger wordt.
  • Maak een roux.
  • Smelt hiervoor op laag vuur ± 125 gr roomboter, maar laat niet bruin worden.
  • Voeg onder voortdurend roeren 4-5 eetlepels bloem toe en blijf roeren tot een vaste massa is verkregen.
  • Voeg dan beetje bij beetje bouillon toe en blijf roeren tot u een massa heeft die met een lepel nog net goed te roeren is.
  • Haal de pan van het vuur, voeg de stukjes kip (in volume iets minder dan de roux) en een handje gehakte peterselie toe en breng de ragoût op smaak met zout, wat versgemalen peper, worcestershiresauce en eventueel wat aroma.
  • Proef voortdurend of u de smaak al goed vindt.
  • Spreid de massa uit op een groot bord en laat in de koelkast een halve dag afkoelen.
  • Vorm er den kroketten van en zorg dat ze geen plooien of barstjes vertonen.
  • Haal ze door losgeklopt ei en vervolgens door paneermeel en herhaal dit eventueel nog een keer.
  • Bak ze in hete frituurolie.