Kiplasagne met broccolipuree

      Reacties uitgeschakeld voor Kiplasagne met broccolipuree

 

Kiplasagne met broccolipuree

Recept categorie Gerecht met Kip
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 120 gr bloem
  • 3 eidooiers
  • 2 eieren
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels water
  • 1 klontje ongezouten boter
  • 10 kipfiletjes á ± 50 gr
  • 1 kg broccoli
  • zout
  • peper
  • ootmuskaat
  • 2 dl room

Voor de béchamelsaus:

  • 80 gr boter
  • 120 gr bloem
  • 2 liter halfvolle melk
  • 3 dl room
  • gemalen oude kaas

Hoe maak ik het klaar?

  1. Zeef de bloem in een beslagkom en maak er in het midden een kuiltje in.
  2. Klop de eidooiers en de eieren los en meng ze met de olijfolie, het water en een snufje zout langzaam met één hand door de bloem.

  3.  

  4. Kneed het deeg tot het van de kom loskomt, wikkel het in plasticfolie en laat het op een koele plaats 1 uur rusten.

  5. Strooi wat bloem op het werkvlak, rol het deeg dun uit en snijd er rechthoeken uit van ± 10 x 14 cm.
  6. Breng een ruime pan gezouten water met een beetje boter aan de kook en kook de lasagnevellen in 5 minuten beetgaar.

  7. Spoel de vellen hierna onder de koude water.
  8. Verwarm de oven voor op ± 190°C.
  9. Ontdoe de kipfiletjes eventueel van vet, snijd ze in 2 stukken en klop die een beetje plat.
  10. Maak de broccoli schoon, snijd hem in stukken en kook die in water gaar.
  11. Laat de broccoli vervolgens uitlekken en pureer hem.
  12. Breng de broccolipuree op smaak met peper, zout en nootmuskaat en roer tot slot de room door de puree.
  13. Bereid een béchamelsaus van de boter, de bloem en melk.
  14. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en voeg er de room aan toe.
  15. Smeer een bakplaat of een vuurvaste schaal in met boter en beleg deze met lasagnevellen.
  16. Leg hierop achtereenvolgens de volgende laagjes: kip, béchamelsaus, lasagnevellen, broccolipuree, kip, béchamelsaus en lasagnevellen.

  17. Meng voor de bovenste laag de rest van de béchamelsaus met de rest van de broccolipuree en strooi gemalen kaas over dit mengsel.

  18. Laat de lasagne in de oven in ± 30 minuten gaar worden en gratineren.