Kippakketjes met puree en rode kool

      Reacties uitgeschakeld voor Kippakketjes met puree en rode kool

Kippakketjes met puree en rode kool

Print
Categorie: Gerecht met groenten, Gerecht met Kip
porties: 4 personen
Auteur: Onbekende auteur

ingrediënten

  • 4 pakjes bladerdeeg ontdooid
  • 3 bosuitjes in ringetjes
  • 25 gram boter
  • 300 gram kipreepjes
  • ½ kuipje verse roomkaas (à 125 gram)
  • 4 eetlepels rozijnen
  • 1 zak gekookte rode kool met appel (250 gram, AH)
  • 1 pak aardappelpuree à la minute (3 zakjes à 58 g, Maggi)
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

  • Verhit de boter in een kokenpan en bak de kip rondom bruin.
  • Schep de bosui en roomkaas erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • Rol de plakjes bladerdeeg iets uit.
  • Schep het kipmengsel op de helft van de plakjes.
  • Vouw dicht.
  • Druk aan met behulp van een vork.
  • In het midden van de oven in 20 minten bakken.
  • Verwarm de rode kool met de rozijnen.
  • Bereid de puree volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Kippakketjes serveren met de rode kool en puree.

Wijnadvies: Cecchi Orvieto Classico