Kippenborst gevuld met tahoe

      Reacties uitgeschakeld voor Kippenborst gevuld met tahoe

Kippenborst gevuld met tahoe

Recept categorie Gerecht met Kip
Porties 2
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 300 gr kippenborst
  • zout
  • peper
  • 100 gr tahoe
  • 30 gr ui
  • 1/2 bosje peterselie
  • 1 1/2 theelepel miso
  • 1 theelepel geroosterde sesamzaadjes
  • 1 eetlepel olie
  • 60 gr langkorrelrijst
  • 125 gr worteltjes
  • 125 gr knolselderij
  • 100 gr taugé

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verwijder de botten van de kippenborst voorzichtig, zodat de beide borstfilets door het vel aan elkaar blijven zitten.

  2. Leg het vlees tussen keukenpapier of tussen plastic keukenfolie, sla het plat en bestrooi met zout en peper.

  3. Prak de tahoe met een vork.
  4. Snipper de ui.
  5. Was en hak de peterselie.
  6. Meng de tahoe met de ui, de helft van de peterselie, 1 theelepel miso en de sesamzaadjes en vul de kippenborst hiermee.

  7. Bestrijk een groot vel aluminiumfolie met olie en rol het vlees hier stevig in.
  8. Vouw de uiteinden zorgvuldig dicht en leg het pakje in de op 250°C voorverwarmde oven.
  9. Braad de kip 30 minuten en laat hem in de uitgeschakelde oven nog 5 minuten rusten.
  10. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  11. Maak de worteltjes en de knolselderij schoon, was ze en snijd ze in blokjes.
  12. Was de taugé.
  13. Blancheer de wortel en de bleekselderij 5 minuten en voeg de taugé de laatste halve minuut toe.
  14. Laat de groenten uitlekken en doe ze over in een pan.
  15. Open het aluminiumfolie, schep het braadvocht door de groenten, verwarm het geheel en breng op smaak met 1/2 theelepel miso en de helft van de rest van de peterselie.

  16. Schep de overige peterselie door de rijst.
  17. Snijd de kippenborst in plakken en serveer die met de groenten en de rijst.