Kippenbout in biersaus

      Reacties uitgeschakeld voor Kippenbout in biersaus

Kippenbout in biersaus

Recept printen
Recept categorie: met kip
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 2 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 dubbele kip
  • zout
  • peper
  • 3 eetlepels boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 eetlepel rietsuiker
  • 2 eetlepels wijnazijn
  • 1 laurierblad
  • 2 eetlepels peterselie
  • 1/2 liter witbier *
  • 200 gr champignons
  • 1/2 bouillontablet

Hoe maak ik het klaar:

  • Snijd de kipfilet in 4 stukken en bestrooi ze met peper en zout.
  • Maak de uien en de knoflook schoon.
  • Snijd de uien in heel dunne ringen, plet het teentje knoflook met de zijkant van een mes en hak het dan in fijne stukjes.
  • Los het bouillontablet in 1/4 liter heet water op.
  • Smelt de boter in een braadpan, bak de stukken kip in de hete boter aan beide zijden bruin en haal ze uit de pan.
  • Bak de uiringen in het achtergebleven braadvet lichtbruin.
  • Strooi er de bloem over, voeg de knoflook toe en laat alles, onder voortdurend roeren, lichtbruin kleuren.
  • Voeg dan de suiker, de azijn, het laurierblad, de champignons en de peterselie toe en giet er al roerend het bier en de bouillon bij.
  • Leg de stukken kip terug in de pan en laat ze, met het deksel op de pan, op laag vuur (vlamverdeler) 45 minuten zacht stoven.

Tips / Opmerking

* Als bier kunt U 'Wieckse Witte' gebruiken, maar een ander witbier is ook geschikt.