Kippenbout met abrikozenvulling

      Reacties uitgeschakeld voor Kippenbout met abrikozenvulling

Kippenbout met abrikozenvulling

Recept categorie Gerecht met fruit, Gerecht met Kip
Porties 2
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 saucijsje ± 75 gr
  • 1 sjalotje
  • 2 gedroogde abrikozen
  • 2 maïskip bouten
  • 2 eetlepels olie

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
  2. Knip het vel van het saucijsje open en schep het vlees in een kommetje.
  3. Hak het sjalotje en de abrikozen heel fijn en meng ze door het saucijzenvlees.
  4. Trek het vel van de kippenbouten en verdeel het saucijzenvlees over de bouten.
  5. Vouw het vel weer over de vulling en steek het eventueel met een cocktailprikker vast.

  6. Bestrijk de bouten met olie, leg ze op het rooster ± 15 cm onder het grillelement, schuif er een lekbak onder en rooster de bouten in ± 25 minuten goudbruin en gaar.

  7. Keer ze regelmatig.