Kippenbout met abrikozenvulling

      Reacties uitgeschakeld voor Kippenbout met abrikozenvulling

Kippenbout met abrikozenvulling

Recept printen
Recept categorie: met fruit/ met kip
Porties: 2
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 saucijsje (± 75 gr)
  • 1 sjalotje
  • 2 gedroogde abrikozen
  • 2 kip (bouten)
  • 2 eetlepels olie

Hoe maak ik het klaar:

  • Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
  • Knip het vel van het saucijsje open en schep het vlees in een kommetje.
  • Hak het sjalotje en de abrikozen heel fijn en meng ze door het saucijzenvlees.
  • Trek het vel van de kippenbouten en verdeel het saucijzenvlees over de bouten.
  • Vouw het vel weer over de vulling en steek het eventueel met een cocktailprikker vast.
  • Bestrijk de bouten met olie, leg ze op het rooster ± 15 cm onder het grillelement, schuif er een lekbak onder en rooster de bouten in ± 25 minuten goudbruin en gaar.
  • Keer ze regelmatig.