Kippenbout met kruidendressing

      Reacties uitgeschakeld voor Kippenbout met kruidendressing

Kippenbout met kruidendressing

Print
Categorie: Barbeque, Gerecht met Kip
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden
  • zout peper
  • 4 kippenbouten
  • 2 citroenen in partjes

Voor de dressing:

  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 fijngesneden teentje knoflook
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 2 eetlepels fijngesneden kruiden basilicum, oregano en tijm

Bereidingswijze

  • Vermeng de olijfolie, Provençaalse kruiden, zout en peper en wrijf de kippenbouten met de kruidenolie in.
  • Rooster de kippenbouten onder regelmatig keren in 40-50 minuten baar.
  • Vermeng de ingrediënten voor de dressing met de partjes citroen en serveer de dressing bij de kip.

Tips / Opmerkingen

Als u de kip eerst ± 30 minuten kookt, is een roostertijd van 15-20 minuten voldoende. Voor rauwe kippenbouten is een roostertijd van 40-50 minuten absoluut noodzakelijk!