Kippenbout met kruidendressing

      Reacties uitgeschakeld voor Kippenbout met kruidendressing

Kippenbout met kruidendressing

Recept categorie Barbeque, Gerecht met Kip
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden
  • zout peper
  • 4 kippenbouten
  • 2 citroenen in partjes

Voor de dressing:

  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 fijngesneden teentje knoflook
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 2 eetlepels fijngesneden kruiden basilicum, oregano en tijm

Hoe maak ik het klaar?

  1. Vermeng de olijfolie, Provençaalse kruiden, zout en peper en wrijf de kippenbouten met de kruidenolie in.
  2. Rooster de kippenbouten onder regelmatig keren in 40-50 minuten baar.
  3. Vermeng de ingrediënten voor de dressing met de partjes citroen en serveer de dressing bij de kip.

Tips / Opmerkingen

Als u de kip eerst ± 30 minuten kookt, is een roostertijd van 15-20 minuten voldoende. Voor rauwe kippenbouten is een roostertijd van 40-50 minuten absoluut noodzakelijk!