Kippenbouten met knoflook uit de oven

      Reacties uitgeschakeld voor Kippenbouten met knoflook uit de oven

Kippenbouten met knoflook uit de oven

Recept printen
Recept categorie: met kip
Porties: 2
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

Hoe maak ik het klaar:

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Wrijf de bouten in met de kipkruiden.
  • Verhit de boter in een koekenpan en bak de bouten in ± 3 minuten rondom lichtbruin.
  • Leg de bouten in een ovenschaal.
  • Roer de aanbaksels in de pan los met de bouillon en schenk de jus over de bouten in de schaal.
  • Leg de ongepelde knoflookteentjes rondom de kippenbouten.
  • Laat de bouten in het midden van de oven in ± 40 minuten gaar worden.
  • Bestrooi het gerecht met de peterselie.
  • Aan tafel worden de knoflookteentjes uit hun velletjes geperst en op de kip gesmeerd.
  • Lekker met pasta of aardappelpuree en een salade.