Kippenbouten met knoflook uit de oven

      Reacties uitgeschakeld voor Kippenbouten met knoflook uit de oven

Kippenbouten met knoflook uit de oven

Recept categorie Gerecht met Kip
Porties 2
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 2 flinke kippenbouten
  • 2 theelepels kipkruiden
  • 30 gr boter
  • zout peper
  • 1 1/2 dl kippenbouillon
  • 10 knoflookteentjes
  • 2 eetlepels gesnipperde peterselie

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Wrijf de bouten in met de kipkruiden.
  3. Verhit de boter in een koekenpan en bak de bouten in ± 3 minuten rondom lichtbruin.
  4. Leg de bouten in een ovenschaal.
  5. Roer de aanbaksels in de pan los met de bouillon en schenk de jus over de bouten in de schaal.

  6. Leg de ongepelde knoflookteentjes rondom de kippenbouten.
  7. Laat de bouten in het midden van de oven in ± 40 minuten gaar worden.
  8. Bestrooi het gerecht met de peterselie.
  9. Aan tafel worden de knoflookteentjes uit hun velletjes geperst en op de kip gesmeerd.
  10. Lekker met pasta of aardappelpuree en een salade.