Kippenlevers met Marsala

      Reacties uitgeschakeld voor Kippenlevers met Marsala

Kippenlevers met Marsala

Recept categorie Gerecht met gevogelte, Gerecht met Kip, Voorgerecht
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 400 gr kippenlevers
  • zout peper
  • 20 gr boter
  • 2 blaadjes verse salie
  • 4 eetlepels marsala of madeira
  • 20 gr bloem
  • aroma
  • sojasaus

Hoe maak ik het klaar?

  1. Was de levertjes, snijd ze overlangs tweemaal door en was ze nogmaals met lauw water.

  2. Dep de stukjes droog en bestrooi ze met zout n peper.
  3. Verhit 40 gr boter in een pan en bak de levertjes hierin aan alle kanten snel bruin.

  4. Voeg de kleingesneden salie en de marsala toe.
  5. Neem de levertjes uit de pan en houd ze warm.
  6. Voeg de rest van de boter toe, roer de bloem erdoor en maak een roux.
  7. Schenk er 2 dl water bij, roer de saus glad en voeg voor kleur en smaak aroma, zout en sojasaus toe.

  8. Doe de levertjes bij de saus en dien direct op.
  9. Lekker met risotto of rijst.