Kippenlevers met Marsala

      Reacties uitgeschakeld voor Kippenlevers met Marsala

Kippenlevers met Marsala

Recept printen
Recept categorie: met gevogelte/ met kip/ Voorgerecht
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 400 gr kip
  • zout (peper)
  • 20 gr boter
  • 2 blaadjes verse salie
  • 4 eetlepels marsala ( of madeira)
  • 20 gr bloem
  • aroma
  • sojasaus

Hoe maak ik het klaar:

  • Was de levertjes, snijd ze overlangs tweemaal door en was ze nogmaals met lauw water.
  • Dep de stukjes droog en bestrooi ze met zout n peper.
  • Verhit 40 gr boter in een pan en bak de levertjes hierin aan alle kanten snel bruin.
  • Voeg de kleingesneden salie en de marsala toe.
  • Neem de levertjes uit de pan en houd ze warm.
  • Voeg de rest van de boter toe, roer de bloem erdoor en maak een roux.
  • Schenk er 2 dl water bij, roer de saus glad en voeg voor kleur en smaak aroma, zout en sojasaus toe.
  • Doe de levertjes bij de saus en dien direct op.
  • Lekker met risotto of rijst.