Kippenlevertjes in zoetzure saus

      Reacties uitgeschakeld voor Kippenlevertjes in zoetzure saus

 

Kippenlevertjes in zoetzure saus

Recept categorie Gerecht met Kip
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

Voor de marinade:

  • 500 gr kippenlevertjes
  • 1 fijngesneden lente-uitje
  • 1 eetlepel Gueuze
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 fijngehakt teentje knoflook

Voor de saus:

  • 1 gesnipperde ui
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 1/2 kopje ananassap
  • crème fraîche of maïzena
  • 2 bananen
  • 1 kopje ananas stukjes
  • 1 eetlepel kerrie
  • 3/4 flesje zure Gueuze

Hoe maak ik het klaar?

  1. Maak de marinade en marineer de kippenlevertjes ± 2 uur.
  2. Bak de uitjes voor de saus licht aan, voeg de ananasstukjes, de in schijfjes gesneden banaan, de gewelde rozijnen en de kerrie toe en bak alles even mee.

  3. Blus af met ananassap en Gueuze, laat de saus nog 5 minuten tegen de kook aan sudderen en bind haar met crème fraîche of maïzena.

  4. Bak de kippenlevertjes in de boter in ± 5 minuten rondom aan.
  5. Voeg de saus toe, besprenkel het gerecht af en toe met wat Gueuze en laat alles 15 minuten sudderen.

Tips / Opmerkingen

Serveer er rijst en gebakken banaan bij.