Kippenlevertjes met appel en katenspek

      Reacties uitgeschakeld voor Kippenlevertjes met appel en katenspek

Kippenlevertjes met appel en katenspek

Recept categorie Gerecht met fruit, Gerecht met Kip
Porties 2
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 kleine ui
  • 1 appel
  • 50 gr katenspek
  • 250 gr kippenlevertjes
  • zout
  • peper
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel appelstroop
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 takjes peterselie

Hoe maak ik het klaar?

  1. Pel en snipper de ui.
  2. Schil de appel en snijd hem in stukjes.
  3. Knip of snijd het spek in stukjes.
  4. Bestrooi de kippenlevertjes met zout, peper en bloem.
  5. Verhit de boter in een koekenpan en bak de ui, het spek en de levertjes al omscheppend 5 minuten.

  6. Voeg de stukjes appel toe en bak nog 3 minuten.
  7. Voeg de appelstroop, de mosterd en 1/2 dl water toe en verwarm het geheel al roerend nog 1 minuut.

  8. Knip de peterselie erboven fijn.
  9. Lekker met aardappelpuree en rodekool.