Kippenlevertjes met pruneaux

      Reacties uitgeschakeld voor Kippenlevertjes met pruneaux

Kippenlevertjes met pruneaux

Recept categorie Gerecht met fruit, Gerecht met Kip
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 8 pruneaux gedroogde pruimen
  • 1 zoetzure augurk
  • 200 gr kippenlevertjes
  • 25 gr boter
  • 2 eetlepels zoetzure zilveruitjes
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 dl rode port
  • zout
  • peper

Hoe maak ik het klaar?

  1. Halveer de pruneaux.
  2. Snijd de augurk in plakjes.
  3. Dep de kippenlevertjes met keukenpapier droog en snijd de witte stukjes weg.

  4. Smelt de boter in een hapjespan en bak de levertjes zachtjes bruin.
  5. Schep de pruneaux, de augurk, de zilveruitjes, de mosterd en de port erdoor en voeg naar smaak zout en peper toe.

  6. Warm het gerecht nog ± 5 minuten zachtjes door.
  7. Lekker met knolselderijgratin.