Kippenlevertjesstoofpot met kerrie en banaan

      Reacties uitgeschakeld voor Kippenlevertjesstoofpot met kerrie en banaan

 

Kippenlevertjesstoofpot met kerrie en banaan

Print
Categorie: Gerecht met fruit, Gerecht met Kip
porties: 4
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

  • 1 zakje kerriesaus
  • 4 eetlepels geraspte kokos
  • 3 niet te rijpe bananen
  • 2 eetlepels citroensap
  • 400 gr kippenlevertjes
  • 1 eetlepel milde kerrie
  • 50 gr boter
  • 1/4 liter slagroom
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels maïzena

Bereidingswijze

  • Maak de kerriesaus in een pannetje met 21/2 dl water (in plaats van melk) volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Rooster de kokos in een droge koekenpan al roerend goudbruin.
  • Spreid de kokos uit op een bord en laat afkoelen.
  • Pel de bananen, snijd ze in plakjes en schep het Citroensap erdoor.
  • Halveer de kippenlevertjes en bestrooi ze met de kerrie.
  • Verhit de boter in een braadpan en bak de kippenlevertjes snel rondom bruin.
  • Voeg de kerriesaus, de slagroom en de ketjap toe en schep voorzichtig om.
  • Stoof de kippenlevertjes met het deksel op de pan in 10 minuten zachtjes gaar.
  • Roer de maïzena met wat water in een kopje glad en voeg dit al roerend aan het kippenlevertjesmengsel toe.
  • Schep de banaan voorzichtig door de kippenlevertjes en verwarm ze ± 1 minuut mee.
  • Breng eventueel op smaak met nog wat ketjap en strooi de kokos erover.
    Lekker met rijst.