Kippenpootjes met tomaten-paprikasaus

      Reacties uitgeschakeld voor Kippenpootjes met tomaten-paprikasaus

Kippenpootjes met tomaten-paprikasaus

Recept categorie Gerecht met Kip
Porties 2
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 ui
  • 1 groene paprika
  • 2 stengels bleekselderij
  • 4 drumsticks
  • zout
  • peper
  • 25 gr boter
  • 1 teentje knoflook
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 75 dl crème fraîche
  • 1 theelepel suiker

Hoe maak ik het klaar?

  1. Pel en snipper de ui.
  2. Maak de paprika schoon en snijd hem in reepjes.
  3. Was de bleekselderijstengels en snijd ze in stukjes.
  4. Wrijf de drumsticks in met zout en peper.
  5. Verhit de boter in een koekenpan (houd 1 eetlepel achter) en bak de drumsticks in ± 20 minuten bruin en gaar; keer ze regelmatig.

  6. Verhit intussen in een andere koekenpan 1 eetlepel boter en bak de ui, de paprika en de bleekselderij op zacht vuur ± 10 minuten.

  7. Pers de knoflook erboven uit.
  8. Roer er de tomatenpuree, de crème fraîche en 1 1/2 dl water door en verhit nog ± 2 minuten.

  9. Breng de saus op smaak met zout, peper en suiker.
  10. Leg de kippenpootjes op 2 borden en schenk de saus er half over.
  11. Serveer met gebakken krieltjes met spek en veldsla.