Kippenpoten gevuld met kip, rozijnen en appel

      Reacties uitgeschakeld voor Kippenpoten gevuld met kip, rozijnen en appel

Kippenpoten gevuld met kip, rozijnen en appel

Recept categorie Gerecht met Kip
Porties 6
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 6 kippenpoten
  • 6 delen kippenvel met pooteinde
  • 1 appel
  • 100 gr gewelde rozijnen
  • bakboter
  • koriander
  • Cognac
  • peper zout

Hoe maak ik het klaar?

  1. Been het dijbeen van de poot uit en snijd het vlees los (de onderpoot kunt u voor restverwerking gebruiken).

  2. Snijd het vlees en de appel in brunoise.
  3. Vermeng het vlees, de appel en de rozijnen en breng het mengsel op smaak met koriander, zout, peper en Cognac.

  4. Vul het (vel)pootje zorgvuldig, bind het dicht en wrijf het in met boter.
  5. Bak de pootjes 10 minuten in een op 185°C voorverwarmde oven en daarna op 135°C in combinatie met de borst (de kern moet 60°C zijn).

Tips / Opmerkingen

Kneed het mengsel een paar keer goed om een goede binding te krijgen en druk het eerste vulsel goed en stevig aan. Trek het touwtje strak aan en snijd het vel ± 1 cm daarvoor af. Het restantvel is nodig voor de borstbereiding.