Kippensoep

      Reacties uitgeschakeld voor Kippensoep

Kippensoep

Recept categorie Gerecht met Kip, Soepen
Porties 4
Auteur Hans en Liesbeth Grunder

Wat gaat er in?

  • 1 kilo kippenbouten of – dijen
  • 1 prei
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode peper
  • handjevol bladselderij
  • 2 tabletten kippenbouillon
  • 2 blaadjes laurier
  • vermicelli

Hoe maak ik het klaar?

  1. . Verwijder het vel van de kip en doe het vlees ongesneden in een pan met water en breng het aan de kook.
  2. Snijd ongeveer ¾ van de prei, bleekselderij, ui, peper en bladselderij grof. Plet het knoflookteentje.
  3. Als het water kookt, dan afschuimen. Voeg de groente en de tabletten toe.
  4. Laat alles ongeveer 3 uur trekken en daarna laten afkoelen.
  5. Schep het vet eraf. Verwarm de soep en zeef hem daarna. De kapot gekookte groente kun je weggooien.
  6. Haal het vlees van de poten of dijen voeg toe aan de soep.
  7. Snijd de rest van de groente.
  8. Soep aan de kook brengen, vermicelli naar smaak en de rest van de gesneden groenten toevoegen.
  9. Daarna het gas uitzetten en de soep nog 1 tot 1,5 uur laten staan.
  10. 10. Voor het serveren nog wat vers gesneden lente-ui toevoegen.
  11. 11. Serveer met warm stokbrood met (kruiden)boter.