Kippensoep

      Reacties uitgeschakeld voor Kippensoep

Kippensoep

Print
Categorie: Gerecht met Kip, Soepen
Keuken: Belgische keuken
porties: 4
Auteur: Onbekende auteur

ingrediënten

  • 1 liter kippenbouillon
  • 100 gr. kipfilet
  • 200 gr knolselder
  • 2 preiwitten
  • 2 wortelen
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • 1 eetlepel boter
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

  • Breng de kippenbouillon langzaam aan de kook
  • Maak ondertussen de groenten schoon
  • Snijd de selder en de wortelen in heel kleine dobbelsteentjes de preiwitten in heel dunne ringen
  • Doe de groenten in de kokende bouillon
  • Laat 10 minuten koken
  • Snij de kipfilet in heel kleine stukjes en voeg ze bij de bouillon
  • Laat nog 5 minuten koken
  • Breng de soep op smaak met peper en zout
  • Strooi er vlak voor het opdienen de fijngehakte peterselie over