Kippensoep met balletjes uit Constantine

      Reacties uitgeschakeld voor Kippensoep met balletjes uit Constantine
helaas heeft dit recept nog geen foto
Print

Kippensoep met balletjes uit Constantine

Categorie Soepen
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 50 gr boter
  • 1 ui schoongemaakt en kleingesneden
  • 500 gr kippenpoelet
  • 1 1/2 liter water
  • zout peper
  • 200 gr gehakt
  • 2 eidooiers
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 1 eetlepel maïzena
  • 75 gr vermicelli
  • 3 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel fijngehakte verse munt

Hoe maak ik het klaar:

  • Verhit de boter in een pan en fruit hierin driekwart gedeelte van de fijngehakte ui 3 minuten.
  • Voeg het kippenpoelet toe en bak alles onder nu en dan omscheppen 4 minuten.
  • Voeg het water en wat zout en peper toe en breng het geheel aan de kook.
  • Zet het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat de soep 30 minuten zachtjes koken.
  • Vermeng het gehakt met de rest van de fijngehakte ui, 1 eidooier, de fijngehakte peterselie en wat zout en peper en vorm er kleine balletjes van.
  • Haal het kippenpoelet met een schuimspaan uit de pan, haal het vlees van de botjes en houd het vlees apart.
  • Voeg de balletjes aan de soep toe en kook deze 10 minuten mee.
  • Maak de maïzena aan met wat water en bind de soep hiermee.
  • Voeg het apart gehouden kippenvlees en de vermicelli aan de soep toe en laat alles nog ± 10 minuten zachtjes doorkoken.
  • Klop de overgebleven eidooier los met het citroensap.
  • Neem de pan van het vuur en roer het dooier-citroensapmengsel door de soep.
  • Serveer de soep bestrooid met de fijngehakte verse munt.
  • Als er vers brood bij wordt gegeven, kan deze soep als volledige maaltijd dienen.