Kippensoep met kokos

      Reacties uitgeschakeld voor Kippensoep met kokos

 

Print

Kippensoep met kokos

Categorie Gerecht met Kip, Soepen
porties 6
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 liter kippenbouillon tablet
  • 4 fijngeknipte stengels citroengras sereh
  • 1 galangawortel laos in plakjes
  • 10 verse limoenblaadjes djeroek poeroet in reepjes
  • 2 eetlepels vissaus
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 blikjes kokosmelk santen
  • 3 citroenen het sap er van
  • 8-10 gekneusde rode pepertjes
  • 1 grote kipfilet in blokjes

Hoe maak ik het klaar:

  • Breng de bouillon met het citroengras, de galanga en de limoenbladeren aan de kook en laat ± 10 minuten zachtjes koken.
  • Voeg de vissaus en de suiker toe en laat ± 5 minuten koken.
  • Voeg al roerend de kokosmelk en het citroensap toe en laat ± 5 minuten koken.
  • Roer de rode pepers en de kip erdoor en laat 2-3 minuten koken.