Kippensoep met maïs en yoghurt

      Reacties uitgeschakeld voor Kippensoep met maïs en yoghurt
Print

Kippensoep met maïs en yoghurt

Categorie Gerecht met Kip, Soepen
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 soepkip
  • 2 in stukken gesneden bleekselderijstengels
  • een paar takjes peterselie
  • 1 grofgesneden ui
  • blaadje foelie
  • blaadje laurier
  • een paar geplette peperkorrels
  • 1 theelepel zout
  • 1/8 liter slagroom
  • 1 dl yoghurt
  • 2 blikjes maïskorrels
  • 3 eetlepels gehakte peterselie
  • 1 eetlepel bieslook ringetjes
  • 4 hardgekookte kleingesneden eieren

Hoe maak ik het klaar:

  • Leg in een ruime pan de soepkip net onder water en voeg de bleekselderij, de takjes peterselie, de ui, foelie, laurier, peperkorrels en zout toe.
  • Breng de soep tegen de kook aan en laat hem 1 uur trekken met het deksel op de pan.
  • Klop alvast de slagroom met een snufje zout stijf en roer die met de yoghurt om.
  • Neem de kip uit de pan, haal het vlees van de botten en snijd het klein.
  • Zeef de bouillon en verwarm hem met het kippevlees en de uitgelekte maïskorrels.
  • Roer er de gehakte peterselie, de bieslookringetjes en de eieren bij, warm even door en schenk de soep in grote kommen.
  • Schep in elke kom een flinke lepel roomyoghurt.

Tips / Opmerkingen

Variatie:

Kook 500 gr kipfilet in 1 liter kruidenbouillon zachtjes gaar, snijd het vlees klein en kook het nog 10 minuten met 250 gr broccoliroosjes en 1 kleine in 1/2 plakjes gesneden courgette. Voeg het gehakte ei, de gehakte peterselie en gehakte selderij toe en serveer de soep met een flinke schep roomyoghurt.