Kippensoep met mango

      Reacties uitgeschakeld voor Kippensoep met mango

 

Kippensoep met mango

Recept categorie Gerecht met fruit, Gerecht met Kip, Soepen
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 liter kippenbouillon van 2 tabletten
  • 2 1/2 cm gemberwortel in reepjes
  • 2 eetlepels limoensap
  • 1 theelepel serehpoeder
  • 1 rood pepertje in ringen
  • 2 kipfilets in reepjes
  • 1 wortel in reepjes
  • 1 zakje santen
  • 1 mango in lange dunne repen
  • 1 eetlepel grofgehakte koriander

Hoe maak ik het klaar?

  1. Breng de bouillon met de gember, het limoensap, de sereh, rode peper, kip en wortel tegen de kook.

  2. Laat de kip daarin in ± 15 minuten gaar worden.
  3. Roer er de santen door.
  4. Warm de plakjes mango even in de soep mee.
  5. Strooi er voor het serveren de koriander over.